roken

Ik zit in de auto bij twee pas afgestudeerde medici die een roadtrip door Europa zijn begonnen vandaag en mij voor veertig euro meenemen naar Basel. Blablacar. Het is dertig graden, de ramen zijn open. Brennans haar wappert, Ap moet zijn zwarte manen bij elkaar houden met een haarband. Zijn blote voeten steken uit het open raam.
Dan houdt de Duitse politie ons staande. Ons festivaluiterlijk en de gele kentekenplaat hebben de aandacht getrokken. De agenten doorzoeken de hele auto. Paspoorten worden gecontroleerd. Fouilleren doen ze alleen bij de Turkse Ap. Die is echter niet haatdragend: Als de Duitse agent vraagt of we sigaretten bij ons hebben, is hij hem direct ter wille: “Ah nee, sorry. Hoezo, wilt u roken?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: