over janneke

Mensen hier vragen zich verbaasd af wat ik hier doe. Het liefst zouden ze allemaal naar het georganiseerde Nederland vertrekken, vandaag nog. Maar ik weet wel beter. Met een maand zouden ze gillend terugkeren. De chaos waar ze hier zo tegenaan schoppen, maakt dat het hier voor mij leefbaar is. Je mag te laat komen, je mag je leven elke dag omgooien, zoals ik vroeger een keer per maand deed met mijn kamer, je mag foutjes maken en je mag keihard meezingen met je walkman op straat (dat laatste doe ik overigens niet, maar ik praat wel eens hardop in mijzelf als ik een scene voor een verhaal in mijn hoofd heb, daar kijkt verder niemand raar van op). In Nederland staat op al deze dingen de doodstraf niet, maar makkelijk is anders.
Bovendien wordt iedereen die ik hier leer kennen, erg blij van wat ik kan. In Nederland kan men behoorlijk neerkijken op het onderwijs, leerlingen inclusief. Hier ben ik koningin omdat ik drie talen spreek. Ze vinden het schitterend.

Ik heb intussen zoveel van het land en deze stad gekregen, dat ik graag iets terug wil doen. Ik probeer meer Argentijnen aan het woord te laten op mijn blog. Ik verwacht dat ik in gesprek met deze porteños ineens een goed idee krijg om mijn waardering te kunnen uiten voor hun gastvrijheid.

IMG_6849.jpg

Janneke Lootens woont in Buenos Aires. Ze blogt over de stad, de tango en de Nederlandse lessen die ze geeft. Voor informatie, samenwerking of een opdracht, mail naar .jlootens@outlook.com

Advertenties