#plogtober 2020 dag 18

Goedemorgen, een beetje mate en een beetje yoga. Ik doe het vandaag rustig aan. Want alle andere dagen doe ik heel druk… nee.
Kijk Pieuw en zijn vriend nou lekker stralen. Je ziet het niet op de foto, maar het is dertig graden. En het is heel benauwd. Ik hoef zeg maar deze planten niet te wateren vandaag, ze halen hun water uit de lucht.
Nu het zo warm is, heb ik wel zin in wat zomerkleren. Dus ik wissel wat kleren om. U ziet ze al hangen, vest 1 en vest 2.
Daar is ie dan. En voor degenen die het zich afvragen: ja ik ben met al die los eindjes gewoon over straat gegaan gisteren. Had geen zin meer in de afwerking. Dat is hoe ik rol.
Ik ben nu toch in de opruimende modus, dus ik ruim ook gelijk de keuken op.
Meteen even dweilen. Net zo makkelijk. Opvallend dat ik meer doe op dagen dat ik rustig aan doe, dan op de dagen waarop ik veel te doen heb.
Lunch. Dat is altijd leuker om te doen in een schone keuken, dat moet gezegd.
Patio even vegen. Als u zich afvraagt wat voor een dood kadaver daar heeft gelegen: dat was een berg blaadjes die ik steeds bijeen veegde. Ik had nooit zin om zo’n vuilniszak te vullen en dan weer naar de container te brengen. Maar na maanden ontwikkelt zich dus vanzelf een biotoop daaronder. Machtig interessant. Het gaat deze week regenen, dus ik ga niet in de weer met de schrobber. Sommige dingen lossen zichzelf op.
Ik heb dus geen ‘voor’foto, maar ik verzeker u: dit ziet er gezelliger uit.
En dit ook. De zon breekt even door de vochtige wolkenlaag. Het blijft ontstellend warm. Maar wel gezellig zo.
Deze jongen kan wel wat vriendjes gebruiken. Ook een project voor de komende dagen.
Het blijft ook ontstellend vochtig. De vloer blijft de hele dag nat, na het dweilen van de badkamer en de keuken. En tussen de kieren van het hout komt het vocht naar boven. Het is me wat.
Ik denk dat ik moet stoppen met dweilen. Ik moet even haken. En ik haal wat oude mislukte projectjes uit. Want hee, dit is allemaal wol. Restwol is ook wol. Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: