#plogtober 2020 dag 13

Goedemorgen met ontbijt in de zon. Dit is intussen een beetje de standaard ochtendsituatie. Haakwerk, dagboek, thee, koffie en zon.
Ik zie deze foto op Insta en ik wilde jullie hem niet onthouden. ‘Houd hier net zoveel afstand, alsof je ex met zijn nieuwe vlam in dezelfde rij zou staan.’ Ja ik weet het, in Nederland is iedereen overal op tegen, maar alsnog: dit is grappig bedacht.
Ik verplaats weer naar binnen voor de kantoortijd. Dit is inderdaad de standaard kantoorsituatie.
En de standaard lessituatie. Merkt u op dat het uren later is door de zon die anders staat. Intussen is het haakwerk aangeschoven, ja. Ik haak niet (altijd) tijdens een les.
Het lijkt wel Sinterklaas. Merel heeft mijn bestellingen meegenomen vanuit Nederland en ik kan weer helemaal los. Hakend en lezend. Helaas kan ik t nog niet tegelijk.
Een klein avontuur gaan we aan vandaag. De was moet worden gehaald. En nee, ik heb niet een heel langzame wasserette, die een week doet over een was. Ik heb zelf echt heel lang de was daar laten liggen. Meestal is het binnen een dag klaar. Al zegt mijn Chinees altijd: ‘mañana’. Hij is goed ingeburgerd.
Was check. Ik twijfel nog of ik empanada’s zal halen, maar ik doe het niet. Ik heb nog rode kool in de koelkast liggen. En kip.
Ik zal volkomen eerlijk zijn: mijn trui is mislukt. Hij ziet er niet mislukt uit, hij is prachtig. Maar de wol en de steek en het model hebben samen gezorgd voor een te zware trui. Dus ik ga hem uithalen. Ik wilde hem eerst nog afmaken en fotograferen en voor u doen alsof hij af was en dan pas uithalen, maar ik doe het toch niet. Want het punt is: dit is nu eenmaal hoe het gaat als je zonder patroon werkt. Het is de enige manier waarop ik kan werken, maar het gevolg is dat het soms geweldig uitpakt (vest) en soms mislukt (trui). En dan kunt u volgen hoe ik het nu ga aanpakken. Want ik laat het hier niet bij zitten, dat moge duidelijk zijn. Trui -Janneke 1-0. Wordt vervolgd. Tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: