#plogtober 2020 dag 3

Goedemorgen, met een boterham met ei. Of liever gezegd, een boterham in een ei. Deze zonnige dag begin ik met een portie wentelteven. Even energie tanken voor ik de kleuters mag vermaken.
Dat bedoel ik. Appelstroop, kaneel en bosbessen. Ik zeg, feestje.
Dit is de plek waar ik de zaterdag door ga brengen. Het zonnetje was een bedrieglijke verleider. Er stak een poolwind op vannacht. Gevoelstemperatuur is min 3. En nee, ik ben niet aan het overdrijven. Tijd om eens te gaan haken. Je zou zeggen dat ik intussen genoeg dekens heb, maar nee, een mens heeft nooit genoeg dekens.
En… start. Ik heb nog 24 minuten voor de les begint, wie weet krijg ik hem af.
Deze knakkers zijn ook weer van de partij tijdens de les. We hebben het druk. We lezen maar liefst twee boeken tijdens de les en we praten intussen over bakfietsen, wc’s, hevige regenval en het getal 83. De algehele wereldpolitiek zeg maar. Ze zijn dan ook vijf en zes. Je kunt er al een hoop mee bespreken.
‘Dit gaat niet goed.’ Nee, daar moet ik hem gelijk in geven.
Is het al tijd voor lunch? Ik heb een onbedwingbaar ouderwets zondagmiddag gevoel. De hele middag eten en nog voor twee uur je eerste wijntje inschenken. En ik heb deze nog staan, en gistermiddag, alsof ik het voelde, kip gemarineerd. Jongens dit wordt een festijn.
Done. Dit is lekker, zeg. Het lijkt wel zondagmiddag. Genieten. Ik heb vandaag verschillende mensen voor langere tijd aan de lijn. Daar is zo’n zondag op zaterdag heerlijk geschikt voor. Een ervan is zelfs om de eerste hoofdstukken van mijn boek door te spreken. Ja, en ik maar denken dat ik niet meer hoefde te werken.
Wat zit ik nou te doen? Te niksen? Nee, ik kijk ‘Wie is de mol?’ En is dat vest dan al af?
Jazeker wel. Kijk maar eens. Helemaal af.
Die rechterfoto is de foto die ik op Instagram had gezien. Toen bedacht ik me dat ik dat ook kon. En die foto links is van mij. Dus het is op die achtergrond na goed gelukt. Er moet nog een strand bij worden gedacht.
Nou, maar dat gaat even makkelijk. Spoiler-alert trouwens. Voor als je de aflevering van vorige week nog niet had gezien en niet wist dat deze drie snoodaards er nog in zouden zitten. Sorry.
Zo, ik heb weer een nieuw project. Als de poolwind is gaan liggen, kunnen we er morgen weer een buiten-avontuur tegenaan gooien. Niet goed voor de haakproductie, maar wel zeker voor de afwisseling. Tot morgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: