plogtober #25

img_0924
Hoewel het vanochtend tenminste licht is als mevrouw haar vlees met gelei voorgezet zou willen krijgen, verbaas ik me toch vooral over de eetlust die ze aan de dag legt. Tot vijf keer toe mauwt ze me het nest uit voor een refill.
img_0925
In het uur erna doet ze verwoede pogingen een ontsnappingsroute uit te stippelen. Ze zoekt een weg richting mijn opzetkast, die inderdaad normaal helemaal dichtzit. Ik slaap intussen niet meer. Dat begrijpt u.
img_0926
Vanuit haar torentje hoort ze ineens geflapper op de binnenplaats. Dat kan ze niet over haar kant laten gaan. Ze springt vanuit de kast op mijn buik, ik lig nog altijd in bed, en snelt door de open tuindeur naar buiten om de dikke dakduif zijn vet te geven. Ze krijgt hem te pakken, maar natuurlijk was ik van verbazing te laat om dat vast te leggen. Duif vloog op, zij heeft hem nog een half uur miauwend gevolgd vanaf haar plek op de patio. Ik ben maar opgestaan.
img_0929
Ik heb ook een taak vandaag. Mijn Argentijnse VOG aanvragen. Ik heb daarvoor een kopie van mijn paspoort nodig, die ik laat maken in een kopieerwinkeltje. Er hangt nog een reclameposter van een diskette. Zo gaan die dingen.
img_0930
Ik ben bij Tribunales, op de plek waar je in Buenos Aires VOG’s kan aanvragen. Dit kan binnen een uur. Dat lijkt me sterk. Aangezien het in Nederland vier weken duurt. (Voor een uitgebreide verhandeling over het aanvragen van het VOG in Nederland verwijs ik u naar de plog van gisteren, klik hier) (Ik zou niet klikken als u in een vrolijke bui bent en die wilt behouden.)
img_0931
Ik mag in het gebouw mijn telefoon niet gebruiken, maar ik sta met negen minuten weer buiten. Binnen het uur zit mijn VOG in mijn mail (!) Ja Nederland. Zo kan het ook.
img_0932
Daar moet op gedronken worden. En het is nog voor twaalven, dus laten we het bij koffie houden. In het koffiehuis krijg ik een geniale ingeving en ik schrijf hem uit. Laten we hopen dat ik het nog steeds geniaal vind als ik het morgen teruglees. Dat wil nog wel eens verschillen van dag tot dag.
img_0933
‘Lekker tosti’tje mevrouw,’ knikt de ober. Vooruit dan maar.
img_0937
We krijgen in de groepsapp van fietsgidsen van Peter een opdracht. Verkiezingsposters. Ik waan me in Wie Is De Mol en ga op zoek. Dit is de meest cryptische. Hij staat op het dak.
img_0934
Maar deze staat er lekker bij hoor. Kun je hem zien.
img_0935
Wacht ik haal hem dichterbij.
img_0936
Oke, ik steek wel even over. Lezers die geen Spaans spreken kan ik verklappen dat #sisepuede niet heel veel verschilt van #yeswecan. Maar beter goed gejat dan slecht verzonnen, moet de huidige president gedacht hebben.
img_0938
is er ook nog wat anders te kiezen dan alleen maar de huidige president? Ja hoor, het hangt aan een lantaarnpaal.
img_0939
En deze, kan ook.
img_0963
Daar wil u ook nog een gezicht bij zeker? Nou dit zijn de gezichten. Ik hoop dat ik deze opdracht gewonnen heb. Ik zag ze ineens overal, die koppen.
img_0994
Dat idee moet worden uitgewerkt, dus ja, ik kan gaan schrijven vanmiddag. En dat mocht ook wel. Er was wat uitstelgedrag rondom het boek ontstaan. Moeten we niet hebben.
img_0999
Dit moeten we ook niet hebben. Die is morgenochtend weer fit om half zes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: