plogtober #14

img_0722
De poes is wel een vreemde. Ze zit het liefst onder de dekens. Goedemorgen trouwens.
img_0723
Als ik de dekens opensla, en de deur daarna ook, is het voor Tita het juiste moment om de patio te verkennen. Ze houdt zich op onder de parilla. En gaat me vanaf daar aan zitten kijken.
img_0724
Ik drink heet water. Gekookt water zonder dat ik er een theezakje in heb gedaan. Ik heb Ijfke hier zo vaak om uitgelachen. En nu doe ik het elke dag.
img_0726
Er is nog een rijtje aan dingen die gedaan moeten worden voordat de inspecteur komt. Ik probeer ook de computer van de school even op te starten. Het zou fijn zijn als de inspecteur daar op kan werken. Ik moet dingen opnieuw installeren. Hoewel de computer hier bijdehand loopt te beweren dat het niet lang duurt, kan ik als ik had gewild nog een brief naar huis schrijven, een appeltaart bakken en een voetbalwedstrijd spelen voordat hij klaar is met voorbereiden. Hij jokt dus.
img_0725
Dit programma is veel eerlijker. Maar het moet gezegd: ik ben dan al ten einde raad.
img_0727
Verder kan ik de hele dag thuisblijven en dingen doen die ik leuk vind. Zoals koekjes bakken.
img_0728
Bij deze stap zou ik me in principe al hebben kunnen realiseren dat het meer dan koekjes zouden worden.
img_0729
Het worden scones. Net als tijdens het haken. Als ik een pinguïn initieer wordt het een giraf. Maar dat is weer een verhaal van een heel andere orde. Ik ben in elk geval trots dat de onderkant niet verbrand is. En dat ze ondanks hun onverwachte verschijning, heel lekker zijn.
img_0731
Tita komt bij me zitten. En ik besef ineens hoe snel dromen uitkomen. Op de boekenkast na dan.

image

img_0735
Ze gaat de hele middag niet meer weg. Ook niet als ik nog even cito- en diataalresultaten controleer.
img_0734
En scones eet.
img_0736
Dan heb ik gelukkig nog veel tijd over op de dag. Dus ik knutsel een nieuw boekje voor de nieuwe periode in elkaar.
img_0737
Met een zwarte poes. Wel zo toepasselijk.
img_0739
Eind van de week kan ik lekker stempelen en plannen. Dat is dus van later zorg. Slaap lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: