plogtober #1

IMG_0382 2
Mezelf maar weer eens beloofd te gaan ploggen deze maand. Een dagboek bij te houden, met wat fotomateriaal. Weet ook niet wat ik mezelf aandoe. Nog minder blij word ik van het weer. Het was geen verrassing. Denk dat ik deze nacht drie keer rechtop kwam te zitten na een donderslag. Mooi geluid. Dat wel. Ik houd van onweer. Maar ook van slapen, dat mag gezegd.
IMG_0386
Maar de sfeer hangt er nog gezellig bij zo om een uur of acht ’s ochtends.
IMG_0384 2
Heb geprobeerd mezelf in pyjama te fotograferen. Wat een geluk dat ik juist vannacht in mijn voetbalshirt sliep. Wil niet in verband worden gebracht met pornografisch materiaal. Voor degenen onder u die zich verraden voelen, maakt u zich geen zorgen, de Argentijnse overheid heeft geen boodschap aan deze uitingen van landsliefde en ziet in mij nog altijd geen landbewoner, slechts een toerist. Tot zover de update over de verblijfsvergunning. Later deze maand meer. Speciaal voor Marloes en de fans van het eerste uur: Een echt plog is niet compleet zonder de twee vingers in de lucht.
IMG_0293
De agenda geprobeerd in te vullen. Minstens een dag te laat, naar het zich laat aanzien. Had gisteren serieuze hersteltijd nodig. Laten we het zo zeggen: het was voor de lezers fijn dat oktober niet gisteren begon.
IMG_0390 2
En dan beginnen we maar gelijk met waar deze dag en maand voor bedoeld zijn: schrijven. Het was een mooi manuscript, maar er moet het nodige aan versneden worden. Dus het is tijd om wat letters te typen. En mate te drinken.
IMG_0399
Ik werk dus het liefst met writingsprints. Deze was live op youtube van mijn lievelings-internet-schrijfster. Ik zou niet weten wat ze schrijft, niet willen weten ook, maar ik wil dus vooral wel weten wat ze over het proces te zeggen heeft. Dus als ze dan je comment eruithaalt, hoe kazig mijn comment dan ook is, dan is dat toch even leuk. Ofzo. Nou ja, ik heb het fangirl-gen niet echt in mijn DNA, dus ik weet het ook niet.
IMG_0325
Ik lach om een duif. Ja misschien kun je beter poezenfilmpjes kijken als je vijf minuten pomodoro-pauze hebt, maar ik stuit weer op duivenfoto’s tijdens mijn strooptochten op het internet. Heb geen auto natuurlijk, dus ik maak me hierover geen zorgen. Over de enorm snel groeiende duivenpopulatie maak ik me echter wel zorgen. Het zijn immers gewoon vliegende ratten. Aldus Merel.
IMG_0404
Natuurlijk was het even wennen toen ik begin dit jaar een groepje kleuters voor mijn neus kreeg elke week. Ze gaven met hun vier jaar haarfijn aan dat ze me liever niet hoorden zingen. Sinds ik heb ontdekt dat ik het beste versjes van Annie MG Schmidt met ze uit kan werken is de relatie tussen mij en mijn kleuters elke week beter. Moet er even op studeren, maar dit rolt er donderdag vlekkeloos uit hoor.
IMG_0406
De dag is in tegenstelling tot de weken hiervoor koud en grijs. Als het weer zich gedraagt alsof het in Nederland is, dan doe ik dat ook. Ik steek van de weeromstuit een import-primark-kaars aan.
IMG_0402
Ja, ik had dus een asado dit weekend. Argentijnen (en Nederlanders die zich vermomden als Argentijnen) aten bij mij in de patio van vlees dat van mijn parilla kwam. Het verklaart de hersteltijd waar ik het eerder vandaag over had. De hele week vlees eten is een bijkomend voordeel van zo’n feestje. Groentefetisjisten onder mijn lezers kunnen rustig ademhalen, er waren vegetariërs aanwezig, en die hadden allemaal te eten.
IMG_0403
En ik kan zomaar doordeweeks mojito maken. Nog zo’n bijkomend voordeel. Munt en limoenen zijn nog minder goed te bewaren dan vlees. Kan ik je vertellen. 
IMG_0408
Ik deed maar weer eens de afwas. Zo fijn, een dagelijks terugkerend ritueel te hebben. En ja, dat is sarcastisch.
IMG_0407

Na een enerverende volledige dag het huis niet verlaten te hebben, maak ik me op voor een goede nachtrust. Morgen is er een vol programma, waarbij ik ook mensen moet spreken. Ik bereid me vast voor. Het wordt zwaar. Slaap lekker. 

Eén reactie op “plogtober #1”

  1. Zo leuk dit! Ik fangirl.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: