#plogtober 2020 dag 8

Goedemorgen. Zet even thee. U ziet, ik haak echt alles aan elkaar tegenwoordig. Zelfs de pannenlappen.
Ik luister deze podcast, nog in bed. Mocht u ‘Wie is de mol?’ kijken (wat een ouderwets fijn seizoen weer hè?), dan raad ik u aan ook elke week even deze podcast te luisteren. Het voelt een beetje als het overlegmomentje bij Weerwolven. Grote kans dat je er niet uit gaat komen wie de mol is, maar als je hem hebt geluisterd, denk je even zeker te weten dat je goed zit. En de flauwe humor is heerlijk. Overigens, mocht u ‘Wie is de mol?’ niet kijken, raad ik u aan dat te gaan doen.
Ik heb opstartproblemen vandaag. Ik leg de schuld bij de drukke dag van gisteren. En het feit dat het zo heerlijk zonnig is en ik zo graag deze trui wil afmaken. Ik reken even rustig terug, maar dan zou ik op een haakproject per week zitten. Dat is een mooie score.
Tijd voor een beetje actie. Ik doe de afwas wel. Mijn bestek staat er al vrolijker bij dan vorige week. Maar het kan wel wat geordender nog. (Ja, ik laat mijn bestek in het bakje hangen, tot ik het weer gebruik. Nee, ik gebruik niet vijftien vorken op een dag)
Zo, dat ziet er weer rustig en opgeruimd uit.
En nu koffie. De koekkruimels rechts laten zien dat er ook een koek was. Maar die heeft de foto niet gered. Als de kaken maar blijven malen hè, dan komt alles goed.
Kijk nou toch eens hoe fijn het weer is. En ik heb drieëntachtig zoommomenten vandaag. Bij benadering. Enkele vallen ook weer af. Het is niet alleen in mijn hoofd wat rommelig geloof ik. Het maakt ook niet uit. De lessen die ik heb verlopen rustig. Uren en uren aaneen luister ik en vraag ik.
Daar heb je deze lui ook weer. Wild wordt mijn publiek als die groene klaploper in beeld verschijnt. Met zijn zwembroek in de regen. Is ie nou helemaal waus geworden? En Haas en Rat, dat zijn ook favorieten. Eend en Varkentje hebben minder fans, maar die kunnen dan ook behoorlijk zaniken. Vandaag regent het niet, dus ik zal er vannacht niet van dromen. En dan nog: Kikker is een held. Dus die komt me dan vast redden.
Ik probeer de trui even aan. Nou ja aan, om. Want het is nu eigenlijk nog gewoon een veredelde slab. Even doorhaken nog.
Ja, deze combinatie van witte wol en rode wijn is natuurlijk vragen om problemen. Maar haken in de schemering met een wijntje is toch wel ultiem genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: