#plogtober 2020 dag 1

Jawel, het gaat beginnen. Goedemorgen, goede maand en goede plogtober gewenst. We gaan van start met twee vingers in de lucht. En wat een uitzicht vanuit het bed. 
image
Uit bed, in de kleren, lekker rapido nu we weer in rokjes en hemdjes gekleed kunnen. En blote voeten, omekot.
image
Jullie herkennen me bijna niet meer terug, ik ben een ander mens sinds ze me een aantal maanden hebben opgesloten in mijn eigen huis. Of zoals ik zelf liever aan refereer: sinds ik intern ben gegaan. Ik heb een daadwerkelijke ochtendroutine en ik heb vaak gewoon voldoende voedsel in huis. Het is niet te geloven. Overigens ben ik me bewust van het feit dat dit niet de manier is om uien te conserveren, maar ik heb soms geen zin om me bezig te houden met de lange termijn. Kijken of hij vanavond nog te gebruiken is voor de maaltijd. Living on the edge, zelfs met mijn uien. 
image
Geen poezen aanwezig dit jaar, daar kunt u gerust vanuit gaan. Wat er wel nog op ons pad komt en op deze patio, daar kan ik nog geen zinnig woord over zeggen. Ik kan u wel vast voorstellen aan Pieuw (een avocadoplant) en Sissi (de klimmer in de gele pot). Ze zijn kalmer dan een poes, maar hebben een enthousiasmerende levenslust die me erdoorheen sleept. Ze zullen vaker voorbij komen. 
image
Deze trosjes hebben geen naam gekregen vooralsnog, maar zijn alsnog prachtig. Het gaat helemaal los daarboven. 
image
Wat een dramaqueens. 
image
Nog voordat ik een hap ontbeten heb, tackle ik even de afwas. Je kan het maar achter de rug hebben. Mijn bestek heeft niet dezelfde levenslust als mijn planten, zoals je merkt. 
image
Dit is mijn werksituatie. Er zijn verschillende haakprojecten aanwezig, een vloeibaar ontbijt, een thermosfles met heet water, huiswerk Spaans, en een laptop voor het nodige schrijfwerk. Het haakproject hiervoor is een vest. Later deze week zal u zien hoe en of het is uitgepakt. De bollen wol hebben elk hun eigen manier van aandacht vragen, maar het biedt wel wat afwisselend uitzicht, als je verder alleen maar mensen op Zoom, Skype en FaceTime tegenkomt. Merk ook het terzijdegeschoven haakproject in het hoekje op. Dat komt soms als ik even zin heb in wat anders. Dat wordt een trui.
image
Dat ziet er dan zo uit in zijn werk. Ik haak en schrijf afwisselend. Schiet twee keer zo snel op.
image
Dit is een bananenbrood in wording. Ik geloof dat ik de enige ben die die bakmanie volgehouden heb tijdens de gehele quarantaine. 
image
Dit is een bananenbrood in blik. Die spikkels zijn rozijnen, windt u niet op. 
image
Ik maak ook maar meteen yoghurt, want hee, ik ben toch bezig in die keuken. En straks moet er weer gehaakt en geschreven. Je weet hoe dat gaat. 
image
Sms yoghurt AAN naar 20:00. Om acht uur vanavond heb ik mijn yoghurtvoorraad gedupliceerd. 
image
Ik heb de hele ochtend zitten haken en schrijven. En dat is niet goed voor de rug, dat begrijpt u. Dit is mijn yoga-uurtje en een naar-beneden-kijkende-hond. 
image
Je zou het niet zeggen, maar ik voel me daarna dus veel beter. 
image
Bananenbrood bij de koffie. Dit is overigens een tijdstip dat ik beter aan lunch zou kunnen denken, maar ja, ik raakte in een belmoment met mijn huurder en dan komt van het een het ander.
image
Even de les voor de kleuters voorbereiden. Ik moet best uitkijken met welke boeken ik voorlees trouwens. Je weet dat je verhalen te serieus neemt als je ’s nachts droomt dat je huis is overstroomd, net als bij Kikker. Dat overkwam mij vorige week. En u weet van vorig jaar nog hoe hard het kan regenen in oktober, dus dat belooft nog wat voor de komende plogs.
image
De les loopt uiteindelijk totaal anders. Want mijn leerling zat volledig op zijn praatstoel en haalde er een heel arsenaal van andere boeken bij. Onder andere dit boek was een verzoek. ‘Is dit jouw poep?’ vroeg hij bij elke bladzijde. Hilarisch natuurlijk.

image
Dit is de opstelling voor de gyro-zoom die ik zodadelijk heb. Ik zit dan dus op die stoel die je ziet staan en ik doe de oefeningen die Gaby voordoet op de computer. Ik heb een sportieve dag vandaag. Als u zich afvraagt wat het inhoudt, google dan op gyrotonic. Verwart u dat alstublieft niet met gin-tonic. Of wel, dat doe ik ook wel eens en daar word ik niet per se slechter van. 

image
Ik gaf nog meer lessen, had een vergadering met een collega in Australië en at veel groenten. En toen was het ineens donker. Tijd voor een tekenfilm.

image
Er gebeurden allerlei bizarre dingen in deze tekenfilm. Maar ik heb hem intussen zo vaak gezien dat ik de afloop wel kan raden. Wel fijn want ik moet me vooral even concentreren op mijn haakwerk. Dat ik niet deze week een vest aflever dat niet kan worden gedragen. Zou jammer zijn.

image
Nou ja, Aang, zover zou ik dus niet willen gaan. U mag ook gewoon de plog lezen en doen wat u zelf het liefste doet. Ik ga afhaken. (De grap moest worden gemaakt natuurlijk, het is alleen de vraag of ik hem de eerste avond al had moeten maken. Nou ja, het is nu al gebeurd). Tot morgen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: