plogtober #31 (de laatste)

img_1168
Ik heb een les met een leerling die bij mij aan huis komt. Tita komt voor de gezelligheid even kijken. Ze mauwt gelukkig in het Nederlands. Ze houdt zich aan de afspraak. We luisteren liedjes van Herman van Veen en van Doe Maar.
img_1169
Daarna ga ik weer naar Martínez. Het meisje rechts op de muur geschilderd heeft geen vertrouwen in de volgende president, krijg ik de indruk. Of ze dit is haar vrome gezicht. Of ze moet gewoon heel nodig. Knap hoe de schilder die uitdrukking in haar gezicht heeft weten te schilderen.
img_1170
Laatste plogtoberselfie. Wat een maand is het geweest. Dank voor het overweldigende aantal aan reacties. Ik heb het leuk gevonden en Willemijn ook. We gaan elke week een keertje vertellen wat we hebben meegemaakt. Dan kunt u blijven lezen. U kijkt nu vast net zo blij als ik hier. Waarvoor oneindige dank.
img_1171
Ik had een vergadering en die is nu weer over. Dus ik kan rustig nog even schrijven voor mijn les begint. De les van gisteren stond in het teken van Facebook. Daar hebben de leerlingen mij na een tekst uit de Volkskrant en een filmpje van Arjen Lubach het advies gegeven te stoppen met Facebook. Zij zitten allen niet of nauwelijks meer ‘op Facebook’. Dat zou wel betekenen dat ik een groot deel van u niet meer kan bereiken als er een nieuwe plog online komt. Dat vind ik jammer. ‘Maar Janneke, hoe graag wil je gelezen worden? Is het niet gewoon een hobby? Is het je zoveel waard, dat je je laat gebruiken voor een spionage instrument?’ Ja, dat is het gevaar als je ze te goed opleidt. Dan gaan ze je ineens overtuigen.
img_1172
Gelukkig heb ik ook nog lessen met leerlingen die ik verbaal nog aankan. De jongens zijn in superheldenpakken naar school gekomen omdat het Halloween is. Maar dat weerhoudt ze er niet van lekker de verjaardag van Kikker te vieren. Als ik vraag wat we nog meer gaan doen, telt de rechter op zijn vingers: ‘Je moet nog van de brievenbus zingen en je moet nog Pluk voorlezen. Je hebt het hartstikke druk.’ Dat valt dus ook tegen. Ook in de groep met 4-jarigen delf ik het onderspit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: