plogtober #5

img_0483
Kijk, zon, dit bedoel ik, dit hadden we afgesproken voor oktober. Zon op de patio. Goed begin. Goedemorgen.
img_0486
Ik werk even mijn habittracker bij. Ik ben het met u eens, er is ruimte voor verbetering.
img_0487
Ik ga maar weer eens op een bus staan wachten. Bus 15 dit keer. Mooie route van zuid naar noord heeft ie. De groene bussen van lijn 15 komen altijd onder de modder en hijgend uit de zuidelijke wijken aan. En de chauffeurs gooien altijd de deuren ouderwets open terwijl ze nog rijden. Dat doen er nog maar weinig. Alleen die van 15 en 55 volgens mij.
img_0488
Ik heb een les met twee kanjers. We doen Hotel Hallo. Ik stel u voor aan Pollie. De pratende papegaai die de gemoederen wekelijks bezighoudt.
img_0489
Dit houdt de gemoederen ook bezig elke week: welke washitape plakt Janneke in mijn schriftje. Naomi neemt de rollen dit keer maar zelf ter hand. Ze vindt dat ik altijd te weinig plak.
img_0490
Ik pak lijn 15 terug en moet dan nog een eindje lopen. Dit weer ziet er veelbelovend uit voor de volgende activiteit van de dag.
img_0491
Ik zit in een nagenoeg lege 140 naar het centrum.
img_0493
En stap tijdens Golden Hour uit op Corrientes. Wat een stad, hè.
img_0495
Oh, 9 de Julio is afgezet. Ach, het is een verkeersader van 16 banen. Waarom zou je die open laten. Even kijken wat er zich afspeelt.
img_0494
Een demonstratie. Had ik niet verwacht.
img_0500
Izquierda. Links. De verkiezingen zijn deze maand nog, dus u bent blij, u gaat er veel van meemaken. Een menigte luistert naar een toespraak door de microfoon. ‘Het wordt een gevecht, we zullen moeten strijden, maar we zullen winnen.’ Dat is wel de boodschap.
img_0499
Spandoeken maken is aan de Argentijnen wel besteed.
img_0496
En daar heb Obelisk. Hij staat er blij bij. In het zonnetje. Toch de plek waar ik in 2012 de beruchte foto heb laten maken door Dayen. Sindsdien is alles anders.
Uitzicht vanaf een rooftopbar.
Uitzicht vanaf een rooftopbar. Lekker dagje hoor. img_0502 En dit uitzicht ook. We maken foto’s met het team van fietsgidsen. Dat is me wat. Ze zeven mensen bij elkaar die de hele dag graag praten. Het lijkt wel een docentenkamer. Maar dan grappiger.
img_0503
#plogselfie. Peter is gegrepen door de plog jongens. Grote kans dat hij ook nog eens een plogger wordt. Hij is goed.
3b4a115e-60e7-4aed-9c92-13849a7b70fe
Hay equipo, zeggen we dan. We hebben een mooi team. Lekker op de fiets in het zonnetje de hele dag praten over de mooiste stad ter wereld. Ik heb leuk werk. Meer foto’s kun je binnenkort bewonderen op ontdekbuenosaires.com. Ga maar een kijkje nemen.
img_0504
We gaan ook nog even uit eten met de groep. En die glazen wijn moeten volblijven.
img_0506
Kijk eens even. Dat is nog eens lekker eten. El Preferido de Palermo, voor degenen onder u die een tripje Buenos Aires gepland hebben staan. We lieten nog meer flessen wijn aanrukken en we gingen zelfs nog gin tonic drinken, maar op een of andere onverklaarbare wijze zijn al die foto’s heel donker. Ik heb geen idee waarom. Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: