‘gratis’ tango kijken en dansen

SAMSUNG CAMERA PICTURESIk raak er niet over uitgepraat. Tango. En in mijn leven in Buenos Aires neemt die tango een bijzondere plaats in. Dus ook hier op mijn blog.

Kom je naar Buenos Aires en wil je een tangoshow zien? Dan zijn er allerlei mogelijkheden.

IMG_6431Wil je een gratis show zien, dan kun je op zondagmiddag naar San Telmo gaan. Op Plaza Dorrego zie je een show van tangodansers die echt tango dansen. Blijf je tot na achten, dan zie je ook een milonga, een dansavond, waar iedereen kan meedoen. Inwoners van de wijk, die soms aardig op leeftijd zijn, dansen daar elke week.

SAMSUNG CAMERA PICTURESOok in Caminito, La Boca zie je overal dansparen de tango demonstreren.

Elke middag tussen 5 en 9 zie je op de kruising van Florida en Lavalle een show waar niemand minder dan Willemijn te zien is. Nederlandse, is naar Buenos Aires gekomen om te dansen. En tegenwoordig zelfs bekend van tv. (De wereld rond met 80-jarigen en recentelijk: De Bauers in Argentinië) Wil je weten hoe haar leven eruitziet of wil je een tangoles van haar en Carlos als je in Buenos Aires bent? Kijk op Https://Www.tangoinbuenosaires.nl

IMG_6915

Voor gratis tangoshows geldt altijd het volgende: je bent aan het kijken naar mensen die dit voor de kost doen. Niets is helemaal gratis. Zij zetten alles opzij om te dansen en om beter te worden. Hun lessen, hun kleding, hun benodigdheden om op te treden moeten worden betaald. Geef gul als ze met de hoed rondgaan, zeker als je het net zo mooi vond als ik.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er bestaat zelfs een plek waar je gratis les volgt: Manzana de las luces. Op vrijdag vanaf een uur of 6 kun je daar terecht voor een les milonga of gewone tango en aansluitend is er een milonga waar je als beginner alle kans krijgt om te oefenen met gevorderden. Ook de milonga is gratis.
Overigens is het blok (manzana) waar dit gebouw bijhoort historisch gezien ook nog eens heel interessant, maar dat is misschien voer voor een heel artikel.

Eén reactie op “‘gratis’ tango kijken en dansen”

  1. ik ga alvast op zoek naar een goeie jurk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: