roepen

Met een van mijn Argentijnse leerlingen oefen ik de voorzetsels. Na een bijzonder spannende tekst over een ober en een lastige klant in een restaurant verdiepen we ons in een uitermate gedetailleerde tekening van een keuken waarin zich vijftien muizen bevinden en een gillende vrouw. Aan mijn student de nobele taak om te omschrijven waar alle muizen zich bevinden. ‘Er zit een muis… op de kaas.’ Tien punten. ‘Er zit een muis in de la.’ Weer goed. Na vijftien keer begonnen te zijn met ‘Er zit een muis,’ is hij er klaar mee. Ik ook. We worden er melig van. Ik stel voor de gein een andere vraag. ‘Wat roept de vrouw?’ Hij kan vast wel op het woord ‘help’ komen, vermoed ik.
Hij lacht. ‘Ober, een koffie!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: