aantrekkelijk

De leerlingen uit mijn 4V-klas moeten schrijven over kledingvoorschriften op school. Het resulteert in 51 betogen over verboden naveltruitjes en spaghettibandjes in de ban. Ik lees 51 keer verschillend geformuleerd hetzelfde argument: docenten raken direct opgewonden van een laag decolleté en medeleerlingen worden hitsig van een string boven een spijkerbroek. Het moet voorkomen worden met het verplicht stellen van coltruien of een uniform.

Ik heb hen wel geleerd, ook om het voor mezelf een beetje dragelijk te houden, dat ze de eerste alinea aantrekkelijk beginnen.

‘Het is zomer, dus overal komen de barbecues tevoorschijn,’ opent een van de jongens enthousiast. Het vervolg is echter in dit verband absoluut opvallend. ‘Maar dat is niet het enige wat tevoorschijn komt.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: