Wat deed ik op 11 mei? #plog

Jack is genoeg andijvie geworden om te worden overgeplaatst naar de tuin. Ik mag een nieuwe uitzoeken. Ik val natuurlijk voor roze en schattig, maar… hoe moet ik die noemen? Wat ik ook bedenk, er is geen enkele naam waarbij ik denk: die wil ik verzorgen. Dus ja. Jack. Roze Jack. Maak je geen zorgen. Als er ooit een echte Jack komt, dan doe ik hem geen roze aan. Beloofd. 

M’n laatste vakantiedag. Even kijken wat er vanaf morgen weer gaat gebeuren. En als ik dit zie, word ik helemaal zenuwachtig. Niet omdat ik met Ballieux moet surveilleren (ja dat is inderdaad ook eng) maar… het gaat weer gebeuren jongens! Als een coach die eindelijk weer zijn jongens de finale gaat zien ballen, zo voel ik me. Als een mama eend die eindelijk die kuikens het water induwt. Kijken wat ze ervan gaan maken morgen. Spannend!

Ik geef vandaag wat dingen weg. Want het geeft mij zo’n goed gevoel. Deze is natuurlijk logisch. Want mama verdient echt een gedichtje. En moederdag. 

Deze neem ik ook mee. Want er is er ook één jarig vandaag. 

Het weer zit niet mee. Maar ik ga op weg naar mama. 

Onderweg luister ik deze. Ik ben er helemaal door gegrepen. Ik word er rustig van. 

“Kun je ook slagroom op je boterham doen?” vraag ik aan Willem. “Natuurlijk." 

Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit? Meisjes tegen de jongens om een pak Dubbelfrisss? Smaakbattle? En Hippe Peer en Happy Kiwi? Dit wordt onze ondergang. 

Ik wil iets maken voor mijn baby eendjes die morgen gaan zwemmen, dus ik zoek inspiratie. Geen wolkjes dit jaar. Op Pinterest vind je inspiratie, zegt Carolien, dus ik start een account.

‘Hij heeft Pinterest gebruikt om zijn ding te vinden.’ Juist ja. Ik zoek mijn heil elders. 

Dan ga ik met Christina even langs bij de jarige Jet, die ook haar enkel in het verband heeft. We eten geen brownies maar blondies. Er is ook een baby. Ik vind het allemaal prima. 

De straat glimt van blijdschap. #omdenken

Ik heb het bedacht. Ik maak dit. 

Dit is ’m geworden. Na hem te hebben verspreid, is mama eend weer helemaal blij. Veel kuikens zijn er helemaal klaar voor. Als er morgen eentje bijna verdrinkt, kan ik er niks meer aan doen, maar ik denk, ik denk, dat dat ook helemaal niet gaat gebeuren. Ze maken me nu al trots. 

Ik ruim dit op. Een vliegend schaakbord is er niks bij. #queeste 

En ik maak mijn tafel leeg. Morgen om deze tijd liggen hier 40 examens, een potlood en een gummetje. Helemaal los. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: